În statul american Texas, 24 de ore înseamnă, în aceste momente, în jur de cinci mii de oameni internați. Spitalele sunt supraaglomerate, iar medicii din prima linie fac faţă cu greu.

Statele Unite au cumpărat toate stocurile pentru următoarele trei luni de Remdesivir, unul dintre cele două medicamente care s-au dovedit eficiente împotriva Covid-19.

Mișcarea lasă însă restul lumii fără acces la acest medicament și creează îngrijorare.

Statele Unite au depășit 40.000 de infectări zilnice și au ajuns la aproape 2,7 milioane de îmbolnăviri și 129.000 de decese. La nord, Canada se pregăteşte pentru un al doilea val de coronavirus, care ar putea lovi la toamnă, a declarat premierul Justin Trudeau, făcând apel la compatrioţii săi să rămână vigilenţi.

După relaxările din ultimele săptămâni, oficialii britanici au impus o serie de măsuri de carantină în zona orașului Leicester după ce numărul de cazuri a crescut alarmant.

Începând de astăzi, turiștii americani, chinezi și brazilieni nu vor putea intra în Europa, ca măsură de prevenție. În fiecare an, Europa era vizitată de 15 milioane de americani. Lipsa lor este o lovitură puternică pentru sectorul turistic din mai multe țări.