Anunțul despre redeschiderea localurilor a fost făcut de Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova. La redeschidere, administratorii localurilor vor impune anumite reguli stricte.

CONDIȚIILE PENTRU DESCHIDEREA LOCALURILOR/ sursa: facebook

1. distanță socială (distanță între mese 1,5 metri). 2. mese de maximum 8 persoane, cu excepția grupurilor constituite din membrii familiei cu rudenie de gradul I-II; 3. măsuri sanitare obligatorii angajați (mască, mănuși, măsurarea temperaturii angajaților la intrarea în tură și înregistrarea sub semnătură a angajaților în registrul de sănătate a unității); 4. dotarea locațiilor cu dozatoare de gel sanitarizant; 5. igienizarea și dezinfectarea programată a spațiilor de lucru; 6. informație pentru consumatori pe ușa de intrare a însemnelor de urmat; 7. instrucțiuni pentru protecția împotriva COVID19 în fiecare meniu sau pe mesele clienților.

Precizăm că odată CU instituirea stării de urgență în Republica Moldova, toate restaurantele au fost nevoite să-și închidă ușile pentru vizitatori.