Primarii, despre problemele locale
Social 22 ianuarie 2020, 21:35 | 2310

Au venit să-și spună păsul, în speranța că vor fi auziți. Zeci de primari s-au plâns premierului de starea deplorabilă a drumurilor, lipsa apei potabile în localități, a iluminatului stradal, dar și a locurilor special amenajate pentru depozitarea deșeurilor. Chiar dacă au primit în schimb o serie de promisiuni, primarii spun că vor să le vadă nu doar pe hârtie, dar și în practică.

O altă problemă semnalată de primari ar fi lipsa personalului calificat în localități. Motivul: salariul extrem de mic.

Deși au beneficiat de proiecte de reparație a drumurilor, unii primari spun că aceste lucrări au acoperit un procent foarte mic din totalul necesităților.

Alții spun însă că nici nu s-au regăsit în lista proiectelor adiționale.

După ce premierul a prezentat câteva proiecte de viitor, a urmat runda întrebări - răspunsuri.

Prim-ministrul le-a dat asigurări că vor fi identificate soluții.

Reprezentanții Ministerului Economiei au anunțat că în anul curent vor fi reparate 325 km de drum, iar în proces de reabilitare sunt alte 480 km. Pentru 2020 din Fondul Rutier vor fi alocate 2,7 miliarde de lei, mai mult cu 1 miliard decât anul trecut. De asemenea, conceptul programului național de iluminat stradal pentru 2020 prevede iluminarea a circa o mie de km de drum din 846 de comune. În prezent, Guvernul negociază ratificarea Acordului pentru implementarea Programului de împrumut de 100 milioane de euro în domeniul managementului deșeurilor. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie