Paștele, sărbătorit la catolici
Externe 2 aprilie 2018, 13:43 | 1444

Creștinii romano-catolici din întreaga lume au sărbătorit ieri Învierea Domnului. La Vatican, Papa Francisc a oficiat, pentru a şasea oară de când se află la conducerea Bisericii catolice, slujba de Paşte. Ulterior, suveranul pontif a transmis de la balcon celebra binecuvântare "Urbi et Orbi", în care a amintit lumii întregi despre ţările măcinate de conflicte.

În jur de 80 de mii de catolici au umplut piața Sfântului Petru din Vatican, pentru a asista la liturghia de Paște, oficiată de Papa Francisc. Tradițional, suveranul pontif a transmis de la balconul Palatului Papal binecuvântarea „Urbi et Orbi”. În cadrul mesajului, înalt prelatul a făcut apel la pace în întreaga lume, în special în zonele de conflict ale lumii, evocând peninsula coreeană, Ucraina sau Siria.

La Ierusalim, slujba de Paște a fost oficiată în Biserica Sfântului Mormânt, unde s-au adunat pelerini din întreaga lume.

Paștele a fost sărbătorit și de familia regală britanică. Regina Elisabeta a II-a, prinţul William şi soţia sa, Kate, au participat la slujba din capela unde prinţul Harry urmează să se căsătorească, în luna mai, cu Meghan Markle. Cei din urmă au lipsit însă de la ceremonia religioasă.

Opinia ta contează. Comentează!