Igor Dodon a încălcat din nou măsurile de protecție contra COVID-19
Social 11 septembrie 2020, 17:30 | 1703

Ministrul Educației Igor Șarov condamnă acțiunile lui Igor Dodon, care merge prin școli, în plină pandemie de coronavirus. Într-o postare pe facebook, Șarov întreabă ”cum e posibil ca măsurile legislative să fie obligatorii doar pentru unii cetățeni, exceptându-i pe alții”. Ieri, Dodon a intrat în Gimnaziul „Viorel Cantemir” din satul Sofia, raionul Drochia. Masca de protecție o ținea în mână, iar distanța recomandată în spațiile de tip închis a fost ignorată. Asta vedem din fotografiile, pe care Dodon le-a făcut publice.

REACȚIA MINISTRULUI EDUCAȚIEI LA ACȚIUNILE LUI DODON: "Intrând în școală fără mască, dând mâna cu cei vârstnici, sunt încălcate deciziile Comisiei pentru situații excepționale în sănătate publică. Răspunsul societății civice ar trebui sa fie dur: stimați reprezentanți ai autorităților, nu confundați propria persoană cu instituția pe care o reprezentați!Ministerul Educației, Culturii și Cercetării condamnă orice manifestare de nerespectare a deciziilor Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică cu privire la măsurile de prevenire și control a infecției virusului COVID-19, îndeosebi când este vorba de instituțiile de învățământ, indiferent de cine sunt acestea manifestate."

..a scris ministrul Educației Igor Șarov într-o postare pe facebook. Igor Dodon a intrat în clădirea gimnaziului din satul Sofia, chiar dacă la intrare scrie că ”accesul persoanelor străine este strict interzis”. Nu intră nici părinții elevilor. Ajuns în interior, Dodon ar fi uitat de regulile impuse de pandemie - a discutat cu elevii, fără a avea mănuși sau mască de protecție.

Expertul Transparency International Moldova Veaceaslav Negruța vorbește de un abuz din partea unui demnitar.

VEACESLAV NEGRUȚA, expert la Transparency International Moldova: "În poze sunt evidente niște semnale clare de intimidare a unui copil în clasa de lecții unde este interzisă intrarea străinilor în perioadă de pandemie, cu atât mai mult contactul cu copiii, cu persoane terțe.Din păcate, n-au intervenit toți ceilalți maturi care puteau și aveau obligația de a interveni și a acorda copilului protecție față de un cetățean total iresponsabil care e în plină campanie electorală."

Anterior, Igor Dodon a spus că va continua vizitele sale prin stale și orașele Republicii Moldova, fiindcă nu se teme.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie