Un bărbat de 59 de ani din Chișinău și altul de 63 de ani din Râbnița au murit de COVID
Social 29 mai 2020, 15:31 | 690

Noul coronavirus a mai ucis un om, arată datele Ministerului Sănătății. Este vorba despre un bărbat de 59 de ani din Chișinău. Astfel, numărul moldovenilor morți din această cauză a ajuns la 283. Presa transnistreană anunța însă, azi-dimineață, încă un deces, despre care Ministerul Sănătății nu spune nimic, deocamdată. Victima este un bărbat din orașul Râbnița, care avea 63 de ani. Astfel, până acum, 38 de persoane originare din regiunea transnistreană au murit în urma infectării cu noul coronavirus.

85 la sută dintre oamenii care s-au stins din viață aveau și maladii cardiovasculare, arată datele din raportul săptămânal, prezentat de Ministerul Sănătății. Totodată, 245 de pacienți rămân în stare gravă, iar 17 sunt conectați la aparatele de respirație asistată. În spitalele din țară sunt internați și 51 de copii infectați cu noul coronavirus. În tratament la domiciliu se află 431 de bolnavi cu forme ușoare de COVID–19, iar aproape 760 s-au vindecat acasă, mai spune Ministerul Sănătății. De asemenea, timp de o săptămână, s-a înregistrat o creștere, de aproape trei ori, a numărului celor tratați, iar bilanțul este de aproximativ 4.300 de persoane care s-au vindecat, a declarat șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună.

Până acum, au fost confirmate 1.564 de cazuri de contaminare în rândul angajaților sistemului de sănătate, iar 15 cadre medicale au murit. În total, din martie și până azi-dimineață, oficial, au fost înregistrate 7.725 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, inclusiv 979 în raioanele de est ale Republicii Moldova. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie