Minorele bătăușe de la Ciocana riscă una șase și cealaltă patru luni de pușcărie, după ce și-au recunoscut vina
Social 3 decembrie 2021, 15:24 | 1034

Minorele bătăușe de la Ciocana riscă una șase și cealaltă patru luni de pușcărie. Atât a cerut, în instanță, procurorul de caz, după ce tinerele și-au recunoscut vina. Acuzatorul de stat susține că cele două fete vor fi scutite de o treime din pedeapsă. Așa prevede legea în cazul învinuiților care își recunosc vina.

Este vorba de două dintre cele trei minore care au agresat o altă adolescentă, în sectorul Ciocana al capitalei, în luna februarie. Ședința de judecată în cazul lor s-a desfășurat după o procedură simplificată.

VLADIMIR SEVERIN, procuror: "Partea acuzării a solicitat pedeapsa cu închisoare de șase luni pentru una dintre minore și, în acest sens, este vorba despre minora care a comis în acest sens în prezenta cauză penală încă o faptă de huliganism anterior. I-au fost incriminate două fapte de huliganism, una dintre care este în dauna altor minore."

Pentru a doua minoră, procurorul de caz a cerut patru luni de închisoare, deoarece a săvârșit un singur act de huliganism. A treia fată, care a filmat cu telefonul scenele violente, nu-și recunoaște vina. Aceasta va parcurge procedura generală de judecată, cu examinarea probelor. Între timp, victima, dar și mama acesteia trec printr-un coșmar. Minora bătută încă are nevoie de consiliere psihologică. La începutul lunii februarie, pe rețelele de socializare au apărut mai multe filmulețe în care o adolescentă este bătută cu picioarele, umilită, târâtă pe jos și obligată să sărute mâinile agresoarelor. Scena violentă a fost filmată și distribuită de una dintre agresoare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie