Proteste la un an de la investirea lui Macron
Externe 7 mai 2018, 14:22 | 1768

Emmanuel Macron a împlinit un an de când se află la cârma Franței. Evenimentul a fost marcat însă de proteste antiguvernamentale la Paris. Zeci de mii de oameni se arată nemulțumiți de reformele economice, inițiate de administrația Macron.

La un an de la preluarea mandatului, politicile lui Emmanuel Macron au fost denunțate la Paris. Protestatarii s-au adunat pe străzile capitalei franceze, la apelul liderului partidului de extremă-stânga „Franţa Nesupusă”. Emmanuel Macron, care susţine că are politici de centru, este criticat pentru o serie de măsuri economice şi sociale. Manifestanții cred însă că reformele pe care le promovează liderul de la Elysee favorizează corporaţiile şi bogătaşii.

Mitinguri similare au avut loc și în mai multe orașe din sudul Franței. Printre protestatari s-au numărat şi angajaţi ai căilor ferate, aflaţi în grevă de aproape o lună. Sindicaliștii se opun și reformării căilor ferate, dar și deciziilor care reduc alocațiile sociale. Anul trecut, liderul de la Paris a semnat cinci decrete privind modificarea legislaţiei muncii, reforme despre care promitea și în campania sa electorală. În pofida grevelor și protestelor stradale, Guvernul de la Paris afirmă că nu va renunța la reformele economice.

Opinia ta contează. Comentează!