Judecătorul Oleg Melniciuc a primit o mustrare
Social 29 septembrie 2022, 15:21 | 575

Judecătorul Oleg Melniciuc, acuzat că ar fi hărțuit sexual o studentă, a primit o mustrare. Se întâmplă după ce Colegiul disciplinar al CSM a examinat plângerea depusă pe numele judecătorului, semnată de către directorul instituției unde învăța fata. Melniciuc spune că va contesta sancțiunea disciplinară la Consiliul Superior al Magistraturii.

Despre scandalul cu hărțuirea sexuală, în care ar fi fost implicat Oleg Melniciuc, s-a aflat în luna mai curent. Judecătorul ar fi demonstrat un comportament indecent în raport cu o tânără, iar o plângere a ajuns la Consiliul Superior al Magistraturii. Pe 13 septembrie, Colegiul disciplinar al CSM l-a sancționat pe Melniciuc cu o mustrare. Potrivit Legii cu privire la răspundere disciplinară, mustrarea constituie critica, exprimată în formă scrisă, privind faptele comise de judecător. Termenul de acţiune a mustrării este de doi ani. Melniciuc zice că nu este de acord cu decizia Colegiului disciplinar al CSM.

OLEG MELNICIUC, judecător: "-Ați primit o mustrare de la Colegiul disciplinar după ce ați fost acuzat de hărțuire sexuală. -Nu comentez. Eu consider că este neîntemeiat și voi contesta hotărârea."

O plângere pe numele lui Oleg Melniciuc a fost depusă anterior și la Procuratură. Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a cerut membrilor CSM acordul ca Procuratura să înceapă urmărirea penală pe numele lui Melniciuc. CSM a respins solicitarea. Robu a contestat decizia la Curtea de Apel Chișinău, dar încă nu există o decizie.

Anterior, Oleg Melniciuc a declarant pentru Jurnal TV că este nevinovat și că ar fi invitat în câteva rânduri studenta la o cafea, în biroul său, dar neagă că i-ar fi făcut avansuri.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie