Potrivit unui comunicat al Procuraturii, au fost ridicate mijloace bănești, documente, telefoane, înscrisuri și suporturi electronice. În aceste clipe, perchezițiile sunt în desfășurare.

Urmărirea penală a fost pornită de către procurorii PCCOCS la data de 15 octombrie 2019, în rezultatul investigațiilor efectuate de ofițerii de investigație ai MAI, informațiilor apărute în mass-media, denunțurilor scrise de actuali și foști angajați ai unei companii care activează în domeniul imobiliar, dar și în urma plângerilor depuse de un număr de persoane, care au avut relații comerciale cu compania imobiliară.

Perchezițiile au fost efectuate la fostul sediu al companiniei Pro Imobil, precizează UNIMEDIA.

Procurorii afirmă că, în perioada anilor 2018 – 2019, grupul criminal a organizat o schemă ilegală, prin care a prejudiciat bugetul de stat și persoane fizice. Schema criminală consta în achitarea salariului în plic angajaților, tăinuirea de contabilitatea întreprinderii a tuturor tranzacțiilor efectuate în domeniul imobiliar și utilizarea mijloacelor bănești primite de la persoane fizice în calitate de arvună în alte scopuri decât cele prevăzute în contract, ceea ce le-a adus prejudicii ultimilor, se arată în comunicat.

PCCOCS promite că va reveni cu detalii, „în limita legii”, după efectuarea acțiunilor de urmărire penală.