Cancelaria de Stat a atacat în instanță decizia Consiliului municipal Chișinău de a majora tariful pentru călătorii
Social 27 iunie 2022, 20:24 | 905

Cancelaria de Stat a atacat în instanță decizia Consiliului municipal Chișinău de a majora tariful pentru călătoriile în mijloacele de transport în comun. Reclamantul afirmă că schimbarea tarifului nu intră în competența primarului. ”Primăria Chișinău va lupta pentru a menține decizia consilierilor municipali”, a replicat viceprimarul Ilie Ceban.

ILIE CEBAN, viceprimar: "Săptămâna trecută a fost contestată decizia Consiliului Municipal și dispoziția primarului general, prin care au fost aprobate noile tarife la transportul public în municipiul Chișinău. Este deja depusă în Instanța de Judecată, este o procedură diferită decât practica Cancelaria de Stat. 07:08-07:15 Vom prezenta poziția primăriei în Instanța de Judecată și cu certitudine vom lupta ca să fie menținută decizia Consiliului Municipal."

Reprezentantul Cancelariei de Stat ne-a declarat că decizia privind majorarea tarifului la călătorie a fost adoptată cu abateri.

ION CIUMAC, șeful oficiului teritorial Chișinău, Cancelaria de Stat: "Am contestat Decizia 6/1 din 13 iunie, 2022, în Instanța de Judecată, potrivit art. 69 din Legea Administrația Publică Locală și urmează ca Instanța de Judecată să ne invite în ședință.Motivele de bază este că nu e de atribuția primarului să stabilească majorarea tarifelor în transportul public."

Pe 13 iunie, Consiliul municipal Chișinău a aprobat Metodologia calculării și reglementării tarifelor și costurilor pentru serviciile de transport de călători și mecanismul de aplicare și reglementare a abonamentelor de călătorie. Primarul Ion Ceban a fost împuternicit de să stabilească valoarea de referință pentru calcularea tarifului de călătorie cu troleibuzul și autobuzul, și să aprobe tarifele pentru călătoria în transportul public.

Din data de 1 iulie curent, călătoria în transportul public din Chișinău va costa șase lei. Potrivit viceprimarului Ilie Ceban, deja au fost vândute peste 12 mii de abonamente noi.

Opinia ta contează. Comentează!