Image-Description
Departamentul de Stat al SUA cere autorităților RM să garanteze alegeri CORECTE: Candidații NU trebuie să fie hărțuiți
Politic 17 ianuarie 2019, 12:20 | 1216

Statele Unite ale Americii îndeamnă autoritățile Republicii Moldova să ia toate măsurile necesare pentru a asigura un proces electoral liber și corect și un rezultat transparent care respectă voința alegătorilor moldoveni.

Departamentul de Stat al SUA încurajează autoritățile de la Chișinău să pună în aplicare recomandările Biroului pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului și OSCE.

Totodată, „autoritățile locale și naționale ar trebui să se asigure că candidații sunt capabili să se înregistreze pentru a participa la alegeri și pentru a-și desfășura campaniile fără teama de hărțuire sau vor avea de suferit fizic”.

De asemenea, Departamentul de Stat al SUA accentuează că „mass-media ar trebui să ofere un acces egal tuturor candidaților, să-i abordeze într-o manieră echitabilă, echilibrată și imparțială, în conformitate cu legislația”.

„Considerăm că scopul tuturor partidelor și al candidaților este același, asigurând un viitor prosper și democratic pentru Moldova și cetățenii săi”, se arată în declarația Departamentului de Stat american.

În încheiere, autoritățile din Statele Unite dau asigurări că vor continua să ajute poporul moldovean să atingă acest obiectiv.

Opinia ta contează. Comentează!