Unui fermier din satul Gradiște, raionul Cimișlia, i-au fost furați din depozit peste 100 de saci cu semințe
Social 6 aprilie 2022, 19:56 | 1351

În ajunul semănatului de primăvară, un producător agricol din satul Gradiște, raionul Cimișlia, s-a pomenit că nu mai are ce pune în pământ. Semințele de floarea-soarelui și porumb, procurate pentru însămânțare, i-au fost furate din depozitul întreprinderii. Cei aproximativ 100 de saci cu produs semincer, pentru care fermierul a achitat peste 350 de mii de lei, au fost scoși printr-o gaură, făcută în perete de către hoți. Acum, polițiștii sunt în căutarea făptașilor.

VASILE TOMESCU, șef de gospodărie la întreprinderea agricolă: "Eu am depistat dimineața când am venit că dinăuntru este intrat pe din dos, și când am venit am văzut iată o gaură așa de mare...Peretele iată era dărâmat de aici, iată așa o porțiune foarte mare. Noi am pus-o la loc, noi am făcut, tot asta am astupat."

Nici măcar câinii și paznicii de pe teritoriul gospodăriei agricole nu i-au speriat pe hoți.

VASILE TOMESCU, șef de gospodărie la întreprinderea agricolă: "În paza de noapte sunt trei persoane, trei oameni care sunt de serviciu tot timpul aici...Umblă pe teritoriu, au câini, au lumină."

Cei peste 100 de saci de produs semincer au fost procurați pentru semănatul de primăvară.

ANASTASIE TĂTARU, fermier din satul Gradiște, raionul Cimișlia: "Noi ieri am vrut să începem semănatul. Dimineață când s-a apropiat să luăm semințe, s-a depistat că semința nu este. Au fost sustrase 93 de unități semincere de floarea-soarelui, asta este peste 220 de hectare și 16 saci de porumb."

VASILE TOMESCU, șef de gospodărie la întreprinderea agricolă: "N-am avut așa cazuri, în 37 de ani de când lucrez, nu am avut așa niciun caz. Chiar de a fost vreun furt, tare mic așa, dar așa ceva nu am avut în toată perioada asta de ani."

Acum, fermierul caută alternative pentru a-și însămânța terenurile agricole.

ANASTASIE TĂTARU, fermier din satul Gradiște, raionul Cimișlia: "Suntem în relații bune cu mulți agenți economici care ne îndestulează cu semințe și ei ne merg la întâmpinare ca să ne dea din contul roadei."

Cazul a fost înregistrat la Inspectoratul de Poliție din Cimișlia.

PETRU GHINDĂ, șeful Secției de urmărire penală, IP Cimișlia: "La fața locului s-a constatat că spațiile depozitului au fost deteriorate, peretele prin care persoane necunoscute au pătruns în incinta depozitului de unde au fost sustrași saci cu semințe de floarea-soarelui și porumb. S-a comis o infracțiune în baza articolului 186, alin.4, furtul comis în proporții mari...În prezent, se efectuează acțiunile de urmărire penală și acțiuni speciale de investigație în vederea stabilirii făptuitorilor."

Dacă vor fi identificați și prinși, făptașii riscă până la 10 ani de pușcărie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie