Jurnal TV este cel mai popular și de încredere post TV din Republica Moldova // STUDIU
Social 25 noiembrie 2020, 17:26 | 2027

Jurnal TV este lider la capitolul încredere din partea cetățenilor! Atât postul de televiziune, cât și portalul de știri jurnal.md sunt pe locul întâi atât la audiență, cât și la capitolul încredere din partea cetățenilor. Asta arată rezultatele studiului „Percepția populației privind mass-media din Republica Moldova”, prezentat la Forumul Mass-Media 2020.

Studiul arată că Jurnal TV este cel mai popular, dar și de încredere post TV din Republica Moldova. Mai mult, Jurnal TV a înregistrat o creștere substanțială de audiență. Dacă acum doi ani 31 la sută din telespectatori spuneau că privesc Jurnal TV cel puțin o dată pe săptămână, în 2020 această cifră a ajuns la 37 la sută. Astfel, Jurnal TV a dăpășit și posturile de televiziune care au acoperire națională.

NADINE GOGU, directoarea Centrului pentru Jurnalism Independent: "Aici avem audiența posturilor de televiziune, sunt prezentate canalele tv care sunt vizionate pentru a se informa. Topul este așa cum îl vedeți pe grafic, JurnalTV urmat de Prime și Moldova 1. În dinamică, dacă ne uităm, remarcăm diferențe - Jurnal TV a crescut cu 6 puncte procentuale. Acum a înregistrat 37%."

Evaluând nivelul de încredere al canalelor TV în publicarea știrilor politice din țară, se evidențiază același clasament ca și în cazul preferințelor: Jurnal TV – 31%, PRIME – 28% și Moldova 1 – 26%.

NADINE GOGU, directoarea Centrului pentru Jurnalism Independent: "Procentajul pentru JurnalTV este de 19% în primul rând. Este în creștere comparativ cu 2018 cu 3 puncte procentuale. Prime TV în scădere în ceea ce ține de nivelul de încredere cu 6 puncte procentuale."

Potrivit rezultatelor studiului, la întrebarea care este site-ul de știri în care aveți cea mai mare încredere - cei mai mulți respondenți au bifat Jurnal.md. Tot acest portal este și cel mai accesat site - 27% dintre respondenți au spus că accesează cel puțin o dată pe săptămână portalul nostru de știri.

NADINE GOGU, directoarea Centrului pentru Jurnalism Independent: "Top trei: jurnal.md, urmat de diez și știri.md. În 2020, ca și în 2018, jurnal.md a înregistrat 12% dintre respondenți care au spus că, în primul rând, au încredere în acest site."

Și postul de radio JurnalFM este în topul posturilor de radio în care cetățenii au cea mai mare încredere pentru știrile politice și sociale - cu 15% acum față de 8% în 2018. Acest raport are drept scop evaluarea percepției despre mass-media și a abilităților media în rândul cetățenilor din Republica Moldova în 2020 și prezintă dinamica înregistrată comparativ cu primul raport similar efectuat în 2018. La acest sondaj reprezentativ național au participat 1.364 de persoane din rândul populației generale, cu vârsta de 18 ani și mai mult. Datele au fost colectate în perioada 9 august – 31 august 2020.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie