Potrivit unui comunicat al Procuraturii, în perioada anilor 2018 – 2019, un angajat al SA „Moldtelecom”, fiind și membru al unui partid politic, a folosit ilegal automobilul de serviciu.

În acest fel, angajatul Moldtelecom ar fi cauzat un prejudiciu în proporții considerabile și, drept urmare, riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 6 ani.

Procurorii au mai stabilit că factori de decizie ai SA „Moldtelecom” au abuzat, în primăvara anului 2019, de situația de serviciu și din resursele financiare ale întreprinderii, în mod ilegal, s-au deplasat și s-au cazat pentru o perioadă estivală la Dubai, înn Emiratele Arabe Unite.

Prin aceste acțiuni, făptașii ar fi cauzat un prejudiciu în sumă totală de peste 120 000 lei și riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 6 ani.

Cele două cauze penale, intentate de procurorii PCCOCS și investigate în comun cu Inspectoratul Național de Investigații al Inspectoratului General de Poliție, au fost expediate Procuraturii Anticorupție, care va continua urmărirea penală.