Silvia Radu, întâlnire electorală cu banchet
Politic 14 mai 2018, 19:28 | 7775

Campania electorală a Silviei Radu este marcată de prezența masivă a persoanelor afiliate Partidului Democrat, chiar dacă ștabii acestei formațiuni insistă că Radu merge independent la alegeri. Dovadă sunt imaginile video și fotografiile, făcute în comuna Stăuceni, unde Radu s-a întâlnit cu cetățenii din partea locului. Un element surprinzător este abundența de alcool și numărul mare de bodyguarzi

Întâlnirea Silviei Radu cu oamenii a avut loc într-un local, al cărui proprietar este Anatolie Iașciuc. În 2015, portalul anticorupție.md a scris că Iașciuc că este unul dintre donatorii Partidului Democrat. Tot acolo a fost prezent și primarul localității, Valentin Sîtnic, ales pe listele Partidului Democrat. Sala a fost amenajată astfel, încât chipul candidatei să fie văzut și pe un ecran enorm, iar într-o parte, pe câteva mese se aflau băuturi alcoolice. La întâlnire au venit și câțiva membri ai Platformei Demnitate și Adevăr, care i-au adresat mai multe întrebări incomode Silviei Radu.

Radu spune că a ajuns șef la Union Fenosa „dintr-o întâmplare”.

Întrebările membrilor Platformei Demnitate și Adevăr l-au deranjat de donatorul PD.

Membrii Platformei Demnitate și Adevăr afirmă că au rămas stupefiați de cele văzute.

Aliona Doroș a povestit că după ce a ieșit din încăpere, a fost urmată de bodyguarzii prezenți la întâlnire. Aceștia au urmărit și mașina ei. Un alt martor afirmă că întâlnirea de la Stăuceni a culminat cu un banchet.

Silvia Radu și șeful de campanie al acesteia, Cristian-Gabriel Hrițuc, nu au răspuns la telefon pentru a oferi o reacție, iar purtătorul de cuvânt al candidatei ne-a declarat că este ocupat și ne-a sugerat să revenim mâine cu un apel. Precizăm că portatul anticorupție.md a scris că acum trei ani, Anatolie Iașciuc a donat Partidului 50 de mii de lei. Deși compania acestuia este specializată în construcții, ea se numără și printre câștigătorii de concursuri pentru livrarea produselor alimentare. În anii 2012-2014, firma lui Iașciuc a câștigat cinci licitații în valoare totală de aproximativ 3,7 milioane de lei.

Recent și Crime Moldova a postat un material video, în care se arată că Silvia Radu a fost la un eveniment electoral din comuna Bubuieci, fiind însoțită de poliție. Candidata a declarat că poliția nu are nicio legătură cu mersul campaniei sale.

În preajmă a fost surprinsă și mașina uneia dintre televiziunile lui Vladimir Plahotniuc. Precizăm că nu este pentru prima oară când Silvia Radu are tangență cu Partidul Democrat. Formațiunea a ajutat-o pe Radu la colectarea semnăturilor pentru a intra în cursa electorală. Ne-au confirmat chiar persoanele implicate în proces, în corturile instalate pe câteva străzi din Chișinău.

Amintim că, în ultimii doi ani de șefie la „Gas Natural Fenosa”, Silvia Radu a ridicat un salariu lunar de aproape 430 de mii de lei lunar. Unii experți în energetică au declarat că leafa acesteia a fost formată din tarifele la energie achitate de consumatori.

Opinia ta contează. Comentează!