Candidatul PNL, Klaus Iohannis, a acumulat cele mai multe voturi la scrutinul prezidențial
Externe 11 noiembrie 2019, 16:04 | 1262

Klaus Iohannis, candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale din România, a reuşit să intre detașat în turul doi, cu mai bine de zece la sută peste următorul clasat, reprezentatul PSD, Viorica Dăncilă. Confruntarea între cei doi va avea loc pe 24 noiembrie, când românii sunt așteptați din nou la urne.

Cele mai recente rezultate parțiale furnizate de Biroul Electoral Central, după numărarea voturilor din peste 95 la sută din secții, îl arată câștigător detașat pe actualul președinte Klaus Iohannis. Pentru el și-au dat votul 36,91 la sută dintre alegători. Iohannis este urmat de fostul premier social-democrat, Viorica Dăncilă, cu un scor de 23,45 la sută. Urmează candidatul Alianței USR-PLUS, Dan Barna, pentru care au votat 14,19 la sută dintre români. Aproape 10 procente a acumulat și candidatul independent Mircea Diaconu, urmat de reprezentantul Partidului Mișcarea Populară, Theodor Paleologu, - cu 5,69 la sută. Ceilalți candidați au acumulat mai puțin de 5 la sută din voturi.

Potrivit autorității electorale, prezența la vot a fost de 47,77 la sută din numărul total al alegătorilor. În străinătate au votat peste 675 de mii de români. Cea mai mare prezenţă la vot în diaspora s-a înregistrat în Italia şi Marea Britanie, urmate de Spania şi Germania. Klaus Iohannis a fost opțiunea a mai bine de 50 la sută dintre românii din diaspora. El a fost urmat de Dan Barna și Theodor Paleologu. Imediat ce au fost anunțate primele rezultate, care conturau o victorie a actualului președinte, Klaus Iohannis le-a mulțumit alegătorilor săi într-un discurs susținut la sediul PNL din București.

https://stirileprotv.ro/stiri/alegeri-prezidentiale-2019/muzica-si-sampanie-in-modogran-cum-a-

Bucurie a fost și în tabăra social-democrată.

În ciuda îndemnului venit din partea social-democraților, liderii Alianței USL-PLUS și ai Partidului Mișcarea Populară au anunțat deja că îl vor susține pe Klaus Iohannis în cel de-al doilea tur de scrutin prezidențial, care va fi organizat pe 24 noiembrie. 

Opinia ta contează. Comentează!