Joe Biden va anunţa primii membri ai cabinetului său, pe care se va baza în următorii patru ani
Externe 24 noiembrie 2020, 19:54 | 878

Joe Biden a ales membrii din administrația prezidențială pe care se va baza în următorii 4 ani America. Două posturi ar putea fi luate, în premieră pentru cabinetul american, de către o femeie - în fruntea serviciilor de informaţii și un hispanic - la departamentul de siguranţă naţională. Donald Trump a dat undă verde, luni seară, deschiderii procesului de tranziţie spre o administraţie Biden, relatează AFP şi Reuters.

Biden va anunţa astăzi primii membri ai cabinetului său. Pentru funcţia de secretar de stat a fost ales Anthony Blinken, fostul adjunct al consilierului prezidenţial pentru securitate naţională din administraţia Obama.

Jake Sullivan va conduce departamentul pentru securitate naţională.

Linda Thomas-Greenfield, adjunct al secretarului de Stat în perioada 2013-2017, ar urma să devină ambasadorul Statelor Unite la Naţiunile Unite.

Reema Dodin şi Shuwanza Goff, până acum consilieri parlamentari, vor deveni directori adjuncţi ai Oficiului prezidenţial pentru Afaceri Legislative. John Kerry, fost secretar de Stat în Administraţia Barack Obama, ar urma să fie numit emisar prezidenţial privind protejarea climei.

Iar în mandatul lui Joe Biden, America va avea parte de două premiere!

Alejandro Mayorkas, de origine cubaneză, va deveni primul secretar pentru Securitate Internă, născut în altă ţară. La rândul său, Avril Haines ar putea deveni prima femeie care va conduce comunitatea naţională a serviciilor de informaţii.

Opinia ta contează. Comentează!