Un nou punct de trecere a frontierei de stat Leova–Bumbăta urmează a fi deschis traficului internațional rutier peste râul Prut
Social 11 august 2022, 19:39 | 488

Un nou punct de trecere a frontierei de stat Leova–Bumbăta urmează a fi deschis traficului internațional rutier peste râul Prut. Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind crearea punctului de trecere a fost aprobat miercuri de cabinetul de miniștri.

Potrivit secretarului general al Ministerului Afacerilor Interne, Sergiu Diaconu, acest proiect este unul prioritar în dezvoltarea relațiilor dintre cele două maluri de Prut.

SERGIU DIACONU, secretar general al MAI: "Acordul va permite accelerarea și facilitarea traversării frontierei de către persoane și mijloace de transport, fluidizarea traficului transfrontalier și reducerea timpului de așteptare la celelalte puncte de trecere a frontierei de stat, care acum sunt mai solicitate. Va contribui la îmbunătățirea capacităților de procesare a mijloacelor de transport care tranzitează Republica Moldova, dezvoltarea rețelei căilor comerciale pentru traficul transfrontalier și sporirea nivelului de securitate atât pe plan național, cât și regional."

Conform prevederilor documentului, deschiderea punctului de trecere Leova-Bumbăta se va efectua după crearea infrastructurii corespunzătoare, precum și asigurarea cu personal în conformitate cu normele și standardele în vigoare. Lucrările de construcție a drumului de acces și a podului de la Leova peste Prut au demarat la mijlocul lunii iunie. Pentru acest proiect, Guvernul Republicii Moldova a alocat 250 de milioane de lei.

Opinia ta contează. Comentează!