În privința drumurilor distruse, primarul a declarat că unele străzi au fost plombate cu asfalt rece, iar celelalte lucrări necesare vor începe mai târziu. În cele 100 de zile de mandat, Ion Ceban a avut ocazia să vadă orașele Moscova, București, Kiev, St. Petersburg, Minsk, Tel Aviv sau Ierusalim. El a precizat că toate cheltuielie pentru deplasările sale sunt transparente, dar nu a precizat despre câți bani este vorba.

Am încercat să găsim cheltuilile pe site-ul primăriei. Dar nu a fost să fie. Singura dispoziție se referă la deplasarea lui Ion Ceban la Istanbul, Turcia, dar nu este indicată nicăieri suma. Potrivit documentului, Direcția management financiar ”va achita persoanelor nominalizate în punctul I al prezentei dispozilii, cheltuielile pentru diurne, bilete avia, asigurare medicala obligatorie în perioada 9 - 12 decembrie 2019. Alte două dispoziții se referă la primirea unor delegații. Astfel, pentru oaspeții din orașul Konya, Turcia, în perioada 22 - 25 ianuarie 2020, din bugetul primăriei s-au cheltuit peste 63 de mii de lei, între care pentru mesele oficiale - peste 30 de mii de lei, iar entru cazare - peste 25 de mii de lei. O altă dispoziție face trimitere la o delegație oficială din Mamheim, Germania, care a costat bugetul municipal aproape 50 de mii de lei. Iar o altă dispoziție „Cu privire la prezentarea rapoartelor privind scopul și rezultatele deplasărilor în interes de serviciu”, nu poate fi accesată pe site.

Mulți chișinăuieni, pe care i-am întâlnit în stradă, spun că schimbările din oraș sunt sub așteptări. Unii se arată optimiști.

Într-un comentariu pe facebook, fostul primar interimar al Chișinăului, Ruslan Codreanu, a scris că Ceban a continuat, de fapt, să lucreze asupra proiectelor inițiate de el. În alt context, Codreanu precizează că Ceban ar fi fost departe de Chişinău pe parcursul a 25 de zile, din cele o sută, de când este primar.