Investiții de milioane ratate la Trușeni
Social 29 octombrie 2018, 15:10 | 9412

Mai mulți oameni de afaceri din comuna Trușeni afirmă că primarul Ion Apostol nu ar vrea sa scoată satul din mizerie. Antreprenorii spun că prin atitudinea sa, Apostol a compromis un proiect american de modernizare a centrului localități. Deoarece banii nu au mai venit, centrul satului Trușeni rămâne să fie mai degrabă o groapă de gunoi, se plâng oamenii de afaceri, potrivit cărora toată vina o poartă primarul Apostol. Acesta nu răspunde la apel, pentru a clarifica situația.

Așa arată centrul comunei Trușeni: dărâmături, buruieni și o groapă plină cu gunoi. Anume pe acest teren, de aproximativ jumătate de hectar, urma să fie realizat proiectul american. Cu patru milioane de lei, proveniți din exterior, plus contribuția de peste un milion de lei a oamenilor de afaceri locali, trușenenii puteau să se bucure de un alt peisaj.

Planul oamenilor de afaceri urma să fie demarat acum doi ani, după ce au primi confirmarea că vor fi finanțați din exterior. Consilierii locali au căzut de acord, însă primarul Ion Apostol ar fi mers cu sesizări la multe instituții, printre care Cancelaria de Stat și Agenția "Apele Moldovei", și hotărârea consilierilor a fost abrogată.

Motivul ar fi fost de altă natură, spun antreprenorii.

Astfel, fără acordul administrației publice locale, antreprenorii nu au putut primi banii promiși de americani.

Am încercat în repetate rânduri să vorbim cu primarul de Trușeni, Ion Apostol, pentru a afla de s-ar fi împotrivit realizării unui proiect de salubrizare, dar funcționarul nu ne-a răspuns la apel. Apostol nu a fost de găsit nici la telefonul indicatul pe site-ul primăriei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie