Vladimir Filat susține că s-a văzut cu Eduard Harunjen înainte de a fi reținut
Social 13 februarie 2020, 21:12 | 1681

În seara din ajunul arestării lui Vladimir Filat, Eduard Harunjen, pe atunci prim-adjunct al procurorului general, a fost acasă la avocatul de la acea vreme al fostului premier, Igor Popa. Dezvăluirile au fost făcute aseară de către Filat, în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV, la prima apariție televizată după ieșirea sa din pușcărie. Solicitat de noi, Eduard Harunjen a declarat însă că Vladimir Filat l-ar fi chemat pentru a-l anunța că urmează să preia fotoliul de procuror general interimar. Iar avocatul Igor Popa nu a fost de găsit la telefon.

Eduard Harunjen susține însă că întâlnirea din seara zilei de 14 octombrie 2015 a avut loc la inițiativa lui Filat și că până atunci nu-l cunoștea personal pe fostul premier și nici pe avocatul acestuia.

Harunjen mai afirmă că în acea seară i s-a spus despre faptul că procurorul general de atunci, Corneliu Gurin, urmează să fie demis. De asemenea, el susține că a doua zi i-a raportat lui Gurin despre discuția cu Filat.

Totodată, Harunjen a declarat că „nu a umblat după funcții”, așa cum a reieșit din declarațiile lui Filat. El a mai ținut să precizeze că nu ar fi fost la curent cu dosarul penal deschis împotriva premierului de atunci. Am încercat să discutăm și cu fostul avocat al lui Filat, Igor Popa, însă la telefonul mobil al acestuia ne-a răspuns o femeie.

Până în momentul editării știrii, Igor Popa nu a revenit cu un apel telefonic. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie