Jurnalul orei 17, 29 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 29 septembrie 2022, 18:59 | 675

Prezentat de Vasile Luchianu

Procurorul Octavian Iachimovschi, care conducea grupul de anchetă a fraudei bancare, a decis să se retragă din această postură. Informația a fost confirmată pentru postul nostru de televiziune de procurorul general interimar, Dumitru Robu.

Judecătorul Oleg Melniciuc, acuzat că ar fi hărțuit sexual o studentă, a primit o mustrare. Se întâmplă după ce Colegiul disciplinar al CSM a examinat plângerea depusă pe numele judecătorului, semnată de către directorul instituției unde învăța fata. Melniciuc spune că va contesta sancțiunea disciplinară la Consiliul Superior al Magistraturii.

La Tiraspol s-a creat un precedent! Regimul separatist a pedepsit o persoană, care a criticat Rusia pentru războiul declanșat împotriva Ucrainei. Victor Pleșkanov a fost condamnat la trei ani și două luni de închisoare pentru „incitare la extremism”. Pleșkanov a vorbit deschis despre fărădelegile comise de armata rusă în Ucraina și a contestat mereu ilegalitatea prezenței contingentului militar rus în regiunea transnistreană. Asociația Promo-LEX solicită implicarea autorităților de la Chișinău în acest caz.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie