Rudele și consătenii tânărului ucis luni în satul Elizaveta, municipiul Bălți, au protestat
Social 17 ianuarie 2020, 21:50 | 3095

Mai multi locuitori ai satului Elizaveta, municipiul Balti, unde un carabinier a impuscat mortal un tanar de 23 de ani, au protestat in aceasta dimineata. Manifestantii au blocat principalul drum din localitate, care este un traseu national. Mai mult, tatal tanarului omorat s-a culcat pe asfalt pentru a impiedica transportul sa circule prin zona.

Rudele tânărului împușcat mortal și alți locuitori ai satului Elizaveta și-au exprimat nemulțumirea față de activitatea poliției și au cerut socoteală procurorului de caz, care a solicitat condamnarea carabinierului la cel mult 15 ani. Totodată, protestatarii s-au revoltat și pentru faptul că pe numele a patru prieteni ai tânărului ucis au fost intentate dosare penale pentru huliganism. Inițial, în fața protestatarilor au venit trei angajați ai Inspectoratului de Poliție Bălți, însă ei nu au putut răspunde la întrebările localnicilor, scrie presa locală.

Mai apoi, la discuții cu manifestanții au venit șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Vasile Banaru, și procurorul de caz, Alexandru Celac. Ei au fost însă laconici, au respins unele acuzații ale protestatarilor sau le-au cerut să trimită întrebările în scris la instituțiile pe care le reprezintă.

L-am sunat de mai multe ori pe procurorul de caz, dar el nu ne-a răspuns la telefon. Judecătoria Bălți a decis joi arestarea preventivă pentru 30 de zile a carabinierului în vârstă de 37 de ani, care a provocat moartea tânărului de 23 de ani din satul Elizaveta. Între militar și câțiva tineri ar fi izbucnit un conflict, luni seara, pentru că cineva dintre ei l-ar fi agresat pe un copil, rudă de-a carabinierului. Militarul ar fi fost în stare de ebrietate. El a declarat că ar fi vrut să tragă un foc de avertisment în aer din arma personală, deținută legal, dar ar fi fost împins din spate de cineva și glonțul l-a nimerit pe tânărul care a decedat pe loc. Momentele teribile au fost surprinse de martori. În imaginile video apare și carabinierul, care este rugat de localnici să lase arma din mâini. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie