Image-Description
Gest impresionant: Echipa de rugby a Canadei a ajutat localnicii din Kamaishi, grav afectat de taifunul Hagibis (VIDEO)
Externe 13 octombrie 2019, 14:35 | 1065

Jucătorii echipei de rugby a Canadei au ajutat oamenii din oraşul Kamaishi după taifunul Hagibis, după ce meciul dintre Canada şi Namibia a fost anulat.

Jucătorii au ieşit pe străzile oraşului pentru a-i ajuta pe oameni, în efortul de a se recupera în urma taifunului Hagibis. Partida dintre Canada şi Namibia a fost anulată, din motive de siguranţă, după ce zona a fost afectată de inundaţii şi alunecări de teren. Într-un videoclip publicat pe pagina de Twitter a Cupei Mondiale de Rugby, canadienii pot fi văzuţi cum iau cu lopata nămolul.

”Kamaiashi este situat într-o zonă montană. Au fost alunecări de teren şi inundaţii în zona din vecinătatea stadionului şi pe drumurile de acces spre stadion. Siguranţa echipelor, a fanilor, a voluntarilor şi a angajaţilor este prioritatea noastră numărul unu. La sfatul autorităţilor, nu am avut alte opţiuni decât să anulăm meciul din motive de siguranţă”, a declarat directorul competiţiei, Alan Gilpin.

Cel puțin 23 de oameni au murit în urma celui mai mare taifun care a lovit Japonia în ultimele decenii și a paralizat Capitala Tokyo, provocând revărsarea râurilor. Alte zeci persoane sunt date dispărute, potrivit ultimului bilanț. Mai bine de 7 milioane de oameni au fost evacuați din calea furtunii puternice.

Nu mai puțin de 27.000 de militari și echipe de intervenție au fost trimise în zonă pentru a participa la operațiunea de salvare.

Opinia ta contează. Comentează!