De pe 1 august, Moldovagaz ar putea sista livrarea de gaze naturale către consumatorii casnici care au datorii față de companie
Social 27 iunie 2022, 20:24 | 909

Veste rea pentru consumatorii de gaze naturale, care au datorii. Aceștia vor fi deconectați de la rețea, începând cu 1 august, când expiră interdicția de suspendare a serviciilor stabilită prin decizia Comisiei pentru Situații Excepționale. Anunțul a fost făcut astăzi de către directorul „Moldovagaz”, Vadim Ceban.

VADIM CEBAN, directorul SA „Moldovagaz”: "Începând cu 1 august, va înceta interdicția de deconectare a debitorilor și consumatorilor casnici de la gaze naturale. Datoria totală pentru livrarea gazelor naturale către "Moldovagaz", în perioada 1 ianuarie - 23 iunie, este de circa 123 milioane de lei, dintre care 105 milioane de lei reprezintă restanțe ale consumatorilor casnici. Rog insistent să vă asigurați că plătiți chitanțele la timp."

La începutul lunii iunie, Vadim Ceban a anunțat că valoarea totală a datoriilor pentru furnizarea de gaze naturale, acumulate de consumatorii casnici, persoane juridice și organizații bugetare, pentru primul trimestru al anului 2022 este de circa 112 milioane de lei, cu 11 milioane de lei mai puțin decât în prezent.

După cea mai recentă majorare, prețul pentru gazele naturale a depășit 18 lei. Scumpirea a intrat în vigoare pe 1 iunie, după ce ANRE a decis că noul tarif va fi de 18 lei și 61 de bani. Înainte de hotărârea ANRE, Ceban propunea ca tariful pentru gaze naturale să fie diferit vara și iarna, tarifele să crească în perioada estivală, când este mai mic consumul, iar în perioada rece a anului - să scadă.

Opinia ta contează. Comentează!