Fostul prezentator al știrilor Jurnal TV, Alecu Mătrăgună, printre primii vaccinați în Canada împotriva Covid-19
Social 15 ianuarie 2021, 19:49

Fostul prezentator al știrilor Jurnal TV, Alecu Mătrăgună, acum lucrător medical în Canada, se numără printre primii care s-au vaccinat împotriva noului coronavirus. Asta pentru că muncește în prima linie la un spital din Montreal. Deși spune că scepticismul în privința vaccinului e mare și în rândul canadienilor, el nu a ezitat să-și administreze serul imediat ce a avut această posibilitate. El spune că în felul acesta se protejează pe sine și pe cei dragi.

A făcut parte din echpa Jurnal TV, iar de șase ani este stabilit în Canada și activează într-un spital din Montreal. Acolo vaccinarea deja a început. Activând în prima linie, fostul nostru coleg, Alecu Mătrăguna, s-a vaccinat printre primii.

ALECU MĂTRĂGUNA, lucrător medical Montreal: "Primele au fost vaccinate persoanele cu vârsta trecută de 80 de ani care, locuiau în azilurile de bătrâni. Unde au fost cele mai multe cazuri și cele mai multe decese. Iar ulterior au fost vaccinați cei care activează în sistemul medical, dar și aici a fost un triaj, în funcție de riscul de infectare, dar și de timpul petrecut cu pacienții."

Fiind expus pericolului în fiecare zi, Alecu Mătrăgună a perceput vaccinarea ca pe o șansă de a evita virusul - mai ales că acasă îl așteaptă familia. Deși există și în Canada știri alarmiste și false despre vaccinare, el susține că oamenii știu să filtreze informația.

ALECU MĂTRĂGUNA, lucrător medical Montreal: "Eu încerc să filtrez toată informațiaa care este, vrând-nevrând pe internet citești foarte multe chestii descurajatoare. Dar sunt adeptul științei. Și nu am avut niciun dubiu referitor la vaccinare."

De când a început pandemia, volumul de muncă s-a dublat. Dar, proporțional, a crescut și frica de infectare. Totuși, Alecu Mătrăguna a rămas pe „câmpul de luptă”.

ALECU MĂTRĂGUNA, lucrător medical Montreal: "Este un stres, este o doză mare de anxietate printre colegi. Câțiva chiar au plecat în concedii medicale din cauza stresului - este așa numitul sindrom de burn out, deci practic au ars la locul de muncă."

În Moldova, vaccinarea anti-COVID ar urma să înceapă în luna februarie. Pentru cei care se tem sau sunt sceptici în privința vaccinării, Alecu Mătrăgună are un mesaj.

ALECU MĂTRĂGUNA, lucrător medical Montreal: "Trebuie să ne detașăm de toate fake-news-urile de pe internet și să încercăm să deschidem ochii și să vedem ce se întâmplă în alte țări. E timpul să avem încredere în medici, e timpul să avem încredere în știință."

Opinia ta contează. Comentează!
LIVE