Image-Description
Restructurarea Guvernului de la București: Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, transformat în departament
Externe 5 noiembrie 2019, 12:44 | 1279

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni va deveni departament în subordinea Guvernului de la București şi sub coordonarea directă a premierului Ludovic Orban.

Se desfiinţează şi postul de ministru delegat pentru afaceri europene, iar acest departament va avea dublă coordonare, de la Ministerul de Externe şi de la premier.

Sunt primele detalii despre restructurarea Guvernului anunţate de Ludovic Orban, la ceremonia de instalare a noului ministru de externe, transmite Radio România Actualități.

Bogdan Aurescu a spus că obiectivul principal al mandatului său va fi creşterea profilului internaţional al României şi a influenţei sale în plan extern. El a spus şi că este nevoie de o reformă serioasă a ministerului, bazată pe principiile eficienţei şi ale respondabilităţii.

La ceremonie a vorbit şi preşedintele Klaus Iohannis, care a precizat că acum România poate avea o singură politică externă. Şeful statului şi premierul au mers după asta la ceremonia de preluare a mandatului la Ministerul de Interne.

Opinia ta contează. Comentează!