Problema iluminatului public local a fost identificată în cadrul sesiunilor de planificare strategică, organizate anual cu implicarea Programului Comunitatea Mea. Printr-un proces participativ și deschis, cetățenii au stabilit că a venit timpul de făcut lumină și în Bilicenii Vechi, raionul Sângerei.

Pe lângă proiectul de infrastructură, primăria comunei Bilicenii Vechi a beneficiat de un pachet complex de asistență tehnică, prin intermediul Programului Comunitatea Mea, pentru a face activitatea mai transparentă și mai responsabilă.

DANIEL ȘERBAN, directorul programului Comunitatea Mea : "Colaborarea cu primăria comuna Bilicenii Vechi și efortul cetățenilor pentru implementarea acestui proiect este un exemplu de mobilizare pentru alte comunități din Republica Moldova. Cetățenii sunt foarte fericiți și până la urmă despre asta e vorba​."

Peste 200 de corpuri de iluminat de tip LED au fost instalate pe o lungime totală 7,6 km de rețele de iluminat public stradal din localitate. În cadrul Programului USAID Comunitatea Mea, proiectele de infrastructură finanțate de Guvernul American urmează a fi implementate și în alte peste o sută de comunități.