Moldova ratează finala Eurovision
Cultură & Divertisment 17 mai 2019, 22:19 | 1585

Republica Moldova nu s-a calificat în finala concursului Eurovision 2019. Reprezentanta țării noastre, Anna Odobescu, a urcat aseară pe scena de la Tel Aviv, unde s-a desfășurat cea de-a doua semifinală, dar nu a acumulat numărul necesar de voturi pentru a trece în etapa următoare. Nici România nu a ajuns în marea finală.

În cea de-a doua semifinală, pe scena de la Tel Aviv au urcat interpreți din 18 țări. Reprezentanta Moldovei, Anna Odobescu, a avut numărul trei în concurs și a fost însoțită pe scenă de Xenia Simonova, artistă care desenează în nisip, și care a redat o poveste prin imagini folosind zăpadă artificială.

Pentru un loc în finală a luptat și reprezentanta României, Ester Peony.

Atât Moldova, cât și România au ratat calificarea în finala Eurovision, ce va avea loc pe 18 mai. Nu au mers mai departe nici interpreții din Lituania, Croația, Austria, Letonia, Irlanda și Armenia. Moldova participă la Eurovision din 2005, când ţara noastră a fost reprezentată de formaţia Zdob şi Zdub, care s-a plasat pe locul al şaselea. Trupa SunStroke Project a obţinut în 2017 cel mai bun rezultat, ocupând locul trei în concurs. Anul trecut, formația DoReDos s-a clasat pe poziția 10.

Opinia ta contează. Comentează!