„Democraţie locală” marca PD
Politic 2 aprilie 2018, 19:26 | 11494

Cotizaţii la partid scrise formal, finanţări dubioase, îndemnuri la propagandă şi ameninţări la adresa aleşilor locali. Asta reiese dintr-o înregistrare audio, făcută în timpul unei reuniuni a organizaţiei teritoriale Criuleni a Partidului Democrat. Întrunirea s-a desfăşurat pe 21 februarie într-un restaurant din Criuleni. La aceasta a participat preşedintele raionului şi a organizaţiei raionale a PD, Veaceslav Burlac.

La începutul şedinţei de partid a PDM Criuleni, secretarul executiv al organizaţiei, Maria Loghin, a fost surprinsă în timp ce îi instruieşte pe cei prezenţi cum să înregistreze cotizaţii formale.

Apoi a vorbit Veaceslav Burlac, șeful organizaţiei PDM Criuleni.

"Dacă partidul înregistrează un rezultat prost, se taie paica!" - iată temerea cea mare a unui preşedinte de raion.

Invitaţii emisiunii "60 de minute" s-au arătat indignaţi de această înregistrare audio, care arată cu lux de amănunte tehnicile aplicate în teritoriu.

Invitaţii au remarcat şantajul, presiunile şi discriminarea pe criterii politice, care înfloresc în administraţiile locale.

Nici preşedintele raionului Criuleni, Veaceslav Burlac, nici secretarul executiv al PDM Criuleni, Maria Loghin, nici purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Vitalie Gamurari, n-au fost de găsit la telefon pentru a comenta înregistrarea audio.

Opinia ta contează. Comentează!