Haos în traficul aerian din Europa
Externe 10 aprilie 2018, 15:08 | 5001

Traficul aerian din Europa a fost dat peste cap. Se întâmplă ca urmare a grevelor din aeroporturile din Franța și Germania. Peste 800 de curse au fost anulate, inclusiv una din Republica Moldova. Totul face parte din cadrul unui protest al sindicaliștilor, care cer majorarea salariilor.

În Germania, apelul la grevă a fost lansat de cel mai important sindicat al funcţionarilor publici. Personalul și-a încetat lucrul pe aerogările din Frankfurt, Munchen, Koln şi Bremen.

În aceste condiţii, compania Lufthansa a decis să anuleze peste 800 de zboruri, decizie care afectează aproximativ 90.000 de pasageri. Printre zborurile anulate s-a numărat și o cursă din Frankfurt spre Chişinău, de la ora 13:30, şi cel din Chişinău spre Frankfurt, de la 14:20. Sindicatele funcţionarilor publici au declanşat acest protest pentru a solicita o majorare salarială de 6 la sută, pentru cele aproximativ 2,3 milioane de angajați, pe care îi reprezintă. Salarii mai mari cer și angajații de la „Air France”.

Compania a anulat 25 la sută din zborurile programate, transportatorul aerian francez fiind serios perturbat. În același timp, Franţa se confruntă şi cu o grevă de amploare a angajaților celei mai importante companii feroviare de stat. Întreprinderea riscă să fie privatizată la propunerea președintelui Franței, Emmanuel Macron, care a cerut reformarea căilor ferate.

Protestele ar urma să dureze 36 de zile pe parcursul a trei luni. Singurii care vor avea de suferit sunt cele aproximativ 4,5 milioane de navetiști.

Opinia ta contează. Comentează!