După o pauză de cinci ani, TEDx este relansat la Chișinău într-un nou format și cu o nouă echipă
Social 22 ianuarie 2021, 19:52 | 1795

Educația nu se referă doar la teme pentru acasă, note sau situații stresante, dar și la noi orizonturi și oportunități. Acest lucru va fi demonstrat, mâine, la relansarea conferinței TEDx de către 12 speakeri. Prin discursurile motivaționale, ei vor încerca să inspire publicul. Inteligența artificială, educația nonformală, digitalizarea școlilor - sunt subiectele ce vor fi abordate de vorbitori.

După cinci ani de pauză, primul eveniment TEDx, despre educație, este relansat în Republica Moldova. De această dată, într-o nouă componență și într-un nou format. Prestigiul discursurilor rostite în cadrul conferinței TEDx constă în faptul că, ulterior, acestea sunt preluate de faimoase universități precum Harvard sau Cambridge.

TEODORA DOLGHIERU, organizator: "Ideile de la TEDx, deseori schimbă mentalități sau chiar destine. Sunt idei care contează. De exemplu speakerul nostru, Nirvana Chaudhary provine din familia primilor miliardari din Nepal. Probabil sunt puține școli în Republica Moldova sau chiar în lume, la care există profesori miliardari. Evenimentele TEDx îți oferă posibilitatea să înveți de la așa persoane."

Potrivit organizatorilor, vorbitorii vor aborda subiecte care se încadrează în educația non-formală, adică pun accent pe aspectele practice și promit informații utile pentru tineri. De la speakeri vom afla ce poate învăța cea mai săracă țară din Europa de la cea mai săracă țară din Asia în domeniul educației.

ANA-MARIA VARTIC, organizator: "În școlile noastre este foarte mult dezvoltată educația formală, teoria, dar nu și practica. Când noi ieșim de pe ușile școlii, noi întâlnim noi provocări, situații în care nu ne ajută educația formală, dar trebuie să învățăm și din cea non-formală, pentru că asta o să ne dezvolte nu doar pe noi, dar și statul nostru."

DANIELA CARAMAN, organizator: "Este un eveniment foarte așteptat. Am întâlnit foarte multă lume entuziasmată de ceea ce facem. Lume entuziasmată nu doar în rândurile audienței și nu doar cu dorința de a urmări discursurile speakerilor, dar am întâlnit oameni, care ar merita și își doresc să vorbească, adică ar avea despre ce vorbi, însă, din păcate nu au putut face acest lucru în ultimii cinci ani, cel puțin nu în cadrul unei conferințe TEDx."

Unul dintre speakeri va fi și directorul de Programe Jurnal TV, Dumitru Mișin, moderatorul talk-show-ului „Ora Expertizei”. Acesta va vorbi despre educația prin intermediul televiziunii. Evenimentul TEDxRoseValleyParkED se va desfășura sâmbătă, 23 ianuarie 2021, la ora 10.00, la Artcor. Conferința va include discursurile motivaționale a 12 speakeri, iar publicul va putea urmări evenimentul online, pe pagina de facebook TEDxRoseValleyParkED, fiind distribuit și pe privesc.eu.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie