Mai mulți oameni s-au adunat la intrarea în Centrul de Sănătate Publică Ungheni
Social 24 august 2020, 22:26 | 1741

Îmbulzeală la intrarea în Centrul de Sănătate Ungheni, unde se află și Secția Consultativă a Spitalului Raional. Mai mulți oameni s-au adunat acolo în această dimineață și, fără a respecta distanța socială, au stat la o coadă care ajungea până aproape de drum. Șefii ambelor instituții medico-sanitare susțin că rândul nu s-a format din cauza pacienților lor.

Se întâmpla în această dimineață. O femeie din Ungheni a fotografiat oamenii care s-au adunat la intrarea în clădirea Centrului de Sănătate din localitate și a trimis imaginile la redacția Jurnal TV. Pentru explicații, am sunat-o pe șefa centrului, Lilia Scurtu.

LILIA SCURTU, șefa Centrului de Sănătate Ungheni: "La Centrul de Sănătate nu avem niciun rând, toți sunt programați. Programarea se respectă. Acest rând se formează la specialiștii de profil. Probabil, s-a suprapus și faptul că degrabă e 1 septembrie și vin să se consulte la specialiștii de profil." Specialiștii de profil consultă pacienții în aceeași clădire, în care este și Centrul de Sănătate Ungheni. Mai precis, în Secția Consultativă a Spitalului Raional Ungheni. La rândul său, directorul acestei instituții medico-sanitare, Andrei Alexeev, susține că ... ANDREI ALEXEEV, directorul Spitalului Raional Ungheni: "Rândul care a fost nu era la medicina specializată de ambulator.E clar că fiecare director o să tragă la turta lui."

Locuitoarea orașului Ungheni, care ne-a expediat fotografiile cu îmbulzeala din fața Centrului de Sănătate, presupune că majoritatea a venit după certificate medicale. Ea ne-a spus că recent a fost anunțată că va trebui să prezinte certificatul medical al copilului ei, care este în clasa a 6-a, deși anterior i s-a spus că nu va fi necesar. Potrivit Ministerului Sănătății, nu toți copiii și elevii trebuie să prezinte certificatul, odată cu începerea procesului educațional, din data de 1 septembrie. Certificatele medicale sunt solicitate doar pentru elevii care merg în clasa întâi și copiii care încep să frecventeze grădinița. Șeful Direcţiei Învăţământ General din cadrul Ministerului Educației, Valentin Crudu, ne-a confirmat acest lucru.

Opinia ta contează. Comentează!