Un punct de vaccinare anti-COVID-19 a fost deschis la Aeroportul Internațional Chișinău
Social 26 iulie 2021, 16:02 | 1060

Un punct de vaccinare anti-COVID-19 a fost deschis la Aeroportul Internațional Chișinău. În următoarele trei săptămâni, noul centru de imunizare va activa zilnic, între orele 8.00 și 21.00, iar ulterior – în funcție de fluxul de pasageri. La punctul de vaccinare de la aeroport sunt disponibile trei tipuri de seruri anti-COVID: Johnson&Johnson, AstraZeneca și Pfizer.

DENIS CERNELEA, secretar de stat al Ministerului Sănătății: "Punctul de vaccinare este amplasat în zona publică centrală a aeroportului, între aerogara de plecări și aerogara de sosiri. Acest punct de vaccinare este organizat conform tuturor cerințelor pentru un punct de vaccinare cu toate normele sanitare. După cum vedeți, este zona de recepție, zona de triaj medical, zona de administrare propriu-zisă a vaccinului."

La punctul de imunizare de la aeroport activează angajați de la patru instituții medicale: Centrul Mamei și Copilului, Spitalul Clinic Republican, Institutul de Medicină Urgentă și Institutul Oncologic.

TAMARA CODREAN, director medical asistență primară centru: "Deschiderea încă a unui punct de vaccinare pe lângă cele câteva sute deschise în Republica Moldova facilitează accesul populației la vaccinare. Punctul deschis în cadrul aeroportului este benefic deoarece fluxul de populație care trece prin aeroportul Chișinău este foarte mare și atunci accesul va fi evident mai mare."

În doar două ore de la deschiderea punctului de vaccinare, s-au imunizat peste 70 de oameni. Printre cei vaccinați se numără atât angajați ai aeroportului, cât și călători care vin sau pleacă din țară.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătășii, Denis Cernelea a încurajat oamenii să se vaccineze, mai ales în contextul în care și în Republica Moldova a fost confirmată prezența tulpinii Delta a virusului - una de două ori mai contagioasă față de varianta clasică. În ultimele șapte zile, au fost administrate aproximativ 100 de mii de doze de vaccin, numărul persoanelor imunizate zilnic fiind în creștere.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie