Doi bărbați au fost arestați pentru că ar fi furat în jur de 10 seifuri din magazine
Social 13 iulie 2020, 23:46 | 1078

Polițiștii au prins doi bărbați originari din sudul Moldovei, care erau specializați în furtul seifurilor din magazine. Cei doi ar fi „activat” în întreaga țară și în jumătate de an ar fi câștigat aproape un milion de lei. Anul trecut, ei au fugit dintr-o închisoare din Bulgaria, unde au ajuns după ce au fost condamnați la aproape cinci ani de detenție pentru spargeri de bancomate.

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații au organizat o operațiune specială de capturare a celor doi suspecți, care au 26 și, respectiv, 32 de ani și sunt originari din Comrat și Leova. De la începutul lunii martie, ei ar fi scos în jur de 10 seifuri pline cu bani din câteva magazine din raioanele de sud și centru ale țării. Pagubele au fost estimate la peste 800 de mii de lei.

În cadrul perchezițiilor în locuințele suspecților, polițiștii au găsit bani, muniții deținute ilegal și unelte care ar fi fost folosite pentru comiterea infracțiunilor. În curtea casei unuia dintre bărbați a fost descoperită și o plantație de cânepă.

Recent, cei doi bărbați și-a fi cumpărat câte un apartament în sectorul Botanica al capitalei și le-ar fi înregistrat pe numele soțiilor. Anul trecut, ei au evadat dintr-un penitenciar din Bulgaria, unde urmau să stea aproape cinci ani pentru spargere de bancomate. Cei doi sunt anchetați și în Ucraina pentru infracțiuni similare. Acum, ei se află în arest preventiv pentru 30 de zile și riscă între cinci și 10 ani de închisoare. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie