Michalko: Reformele profunde, necesare
Politic 24 octombrie 2018, 21:20 | 1115

Chiar dacă anunță despre anumite progrese, autoritățile de la Chișinău au dat înapoi pe alte poziții. Printre acestea se numără anularea rezultatelor alegerilor din iunie și situația existentă în justiție. Este opinia șefului Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova Peter Michalko, exprimată în cadrul celei de-a patra reuniuni a Platformei Societății Civile Uniunea Europeană-Republica Moldova.

Peter Michalko afirmă că în cazul implementării Acordului de Asociere, autoritățile de la Chișinău au dat dovadă de o experiență mixtă. Pe de o parte, s-a văzut progres în reforma economiei, în implementarea Acordului de Liber Schimb, dar în același timp...

O reformă profundă este necesară în domeniul justiției, subliniază Peter Michalko.

Oficialul european a vorbit și despre importanța pedepsirii celor implicați în frauda bancară.

Diplomatul afirmă că în parteneriatul cu Republica Moldova, UE continuă să pună accent pe respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

Și alte aspecte sunt în atenția oficialilor europeni.

Peter Michalko le-a mulțumit reprezentanților societății civile pentru activitate și a menționat rolul important al acesteia, mai ales în contextul alegerilor parlamentare care se apropie. Platforma societății civile UE-Moldova a adoptat o declarație în care se arată că implementarea Acordului de Asociere înregistrează un declin. Structura a fost instituită în 2016 și este formată din reprezentanți ai fiecărei părți.

Opinia ta contează. Comentează!