MAE neagă declarațiile unei moldovence blocate în Spania din cauza COVID-19
Social 7 aprilie 2020, 17:36 | 888

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene neagă informațiile oferite postului nostru de televiziune de o moldoveancă din Spania, plecată pentru un consult medical și care din cauza pandemiei de COVID-19 nu putea să revină în Moldova. Pe 3 aprilie, femeia declara că nimeni nu o ajută să se întoarcă în țară.

Femeia, originară din satul Păulești, raionul Călărași, ne-a spus atunci că se află printre străini cu un copil bolnav în brațe și nimeni nu-i dă niciun ajutor. Pe de altă parte, reprezentanții Ministerului de Externe ne-au declarat altceva.

PRIN TELEFON: ANASTASIA NANI, purtătoare de cuvânt a MAEIE

Ea a fost contactată de echipa ambasadei din Madrid și a fost introdusă pe lista de zbor charter pentru repatriere. Ambasada, în colaborare cu consulul Republicii Moldova de la Barcelona, i-a acordat tot sprijinul informațional. După ce s-a înregistrat, doamna nu a mai apelat la ambasadă pentru acordarea unui ajutor consular. Noi avem și print-screen-urile mesajelor doamnei ambasador din Spania și mesajele audio, unde ea îi mulțumește ambasadoarei.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe a mai spus că moldoveanca aflată în Spania a primit medicamente și produse alimentare.

PRIN TELEFON: ANASTASIA NANI, purtătoare de cuvânt a MAEIE

Doamnei i-au fost aduse în locația în care se află în Spania medicamente și alimentele pe care ea le-a solicitat. La acțiunea ambasadei s-a alăturat și un moldovean stabilit în Spania, care s-a oferit să acorde ajutor financiar doamnei și fetiței acesteia în vederea repatrierii în Republica Moldova.

Reprezentanta Ministerului de Externe ne-a mai spus că femeia a fost inclusă în lista moldovenilor care în următoarele zile ar urma sa revină în țară. Amintim că ministrul de externe, Oleg Țulea, a anunțat vineri că, în perioada 6-12 aprilie, vor fi organizate curse aeriene charter din Frankfurt, Lisabona, Madrid, Bruxelles, Varșovia, Dublin și Londra, iar între 13 și 19 aprilie - din Amsterdam, Veneția, Paris, Berlin, Roma, Londra și Praga. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie