Angajamentele blocului „ACUM”
Politic 5 noiembrie 2018, 20:27 | 1785

Venituri mai mari pentru cetățeni, acces la educație și la servicii medicale de calitate, combaterea corupției și avansarea în procesul de integrare europeană. Sunt doar câteva dintre angajamentele pentru următorii patru ani, asumate de către viitorul bloc electoral ACUM, creat de Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Acțiune și Solidaritate și exponenți importanți ai societății civile. Încrezătoare în victorie, structura este susținută în Occident. La ceremonia de lansare a fost prezent și președintele PNL România, Ludovic Orban.

Evenimentul a început cu intonarea imnului de stat, după care au fost anunțate angajamentele viitorului bloc.

Încurajări pentru noua structură au fost exprimate de către Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal din România, formațiune cu care Platforma DA și PAS au un acord de parteneriat.

Situația din prezent a Republicii Moldova nu este normală, punctează Ludovic Orban.

Actuala guvernare nu mai are loc la cârma țării, mai adaugă politicianul din România.

Susținerea pentru structură a fost exprimată printr-un mesaj video și de către președintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European, Elmar Brok, care a subliniat că Platforma DA și PAS sunt promotorii autentici ai valorilor europene și că este optimist cu privire la viitorul Republicii Moldova cu asemenea lideri.

Un mesaj video a avut și președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, care a subliniat că numai acest viitor bloc poate oferi poporului din Republica Moldova alternativa pe care o merită. Unul după altul, mai mulți membri ai structurii au vorbit în detaliu despre angajamentele viitorului bloc ACUM.

La final, liderii structurii au anunțat că vor merge prin țară pentru a informa cetățenii despre angajamentele lansate și pentru a combate minciunile regimului. Declarațiile făcute în cadrul evenimentului nu au fost comentate decamdată de către autorități.

Opinia ta contează. Comentează!