Arestul preventiv în cazul directorului adjunct ANP, Serghei Demcenco a fost prelungit de către Curte de Apel
Social 25 februarie 2021, 19:52 | 1749

Serghei Demcenco, directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor va sta în arest încă 15 zile. Curtea de Apel Chișinău a admis recursul procurorilor și a modificat arestul preventiv din 15 zile în 30. Avocatul lui spune că decizia magistraților este neântemeiată. Apărătorul a negat astăzi că Demcenco ar fi acționat în favoarea lui Vladimir Moscalciuc, alias Machena, plasat ieri în izolatorul CNA, reținut în același dosar. Demcenco a participat la ședința de astăzi online.

După pronunțarea magistraților, avocatul lui Demcenco ne-a spus că nu este de acord cu decizia și că ar fi neântemeiată.

RUSLAN DODICĂ, avocat: "Conform probelor aduse în proces bănuială rezonabilă că infracțiunea a fost comisă de domnul Demcenco nu există."

Acesta a negat și faptul că Serghei Demcenco ar avea vreo legătură cu Vladimir Moscalciuc, poreclit Machena, reținut ieri. Procurorul Procuraturii Pentru Combaterea Criminalității Organizate și cauze speciale, a refuzat sa dea detalii după ședință.

IGOR DEMCIUCIN, procuror PCCOCS: "-Care este legătura dintre Demcenco și perchezițiile efectuate ieri? -Referitor la acțiunile de ieri eu nu pot să vă răspund."

Serghei Demcenco, bănuit de abuz de serviciu în interesul unei organizații criminale, a fost plasat în izolator pe data de 17 februarie, după ce la el acasă, în birou și în mașină au fost efectuate percheziții.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie