Ambasadorul SUA, la Reședința de Stat
Politic 2 noiembrie 2018, 20:06 | 2470

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii Dereck J. Hogan și-a prezentat astăzi scrisorile de acreditare în Republica Moldova. În cadrul unei întrevederi cu președintele Igor Dodon, ambasadorul Hogan a subliniat că alegerile parlamentare din februarie reprezintă o oportunitate majoră de a consolida încrederea internă și internațională în angajamentul guvernării de la Chișinău față de reformele democratice.

După ce a prezentat scrisorile de acreditare, ambasadorul Dereck J. Hogan a avut o discuție cu Igor Dodon, pe care l-a informat că Statele Unite rămân un susținător puternic al Republicii Moldova și al locuitorilor ei.

... se arată în comunicatul de presă emis de Ambasada Statelor Unite la Chișinău. Totodată, diplomatul american a menționat că țara sa a acordat poporului Moldovei asistență de aproape 1,5 miliarde de dolari, de la declararea independenței în 1991.

... se mai spune în comunicat. După întrevederea cu oficialul de peste Ocean, un mesaj pe Facebook a publicat și Igor Dodon. Însă în textul acestuia nu se spune nimic despre reforme sau viitoarele alegeri parlamentare. „În cadrul dialogului, am făcut un schimb de opinii cu privire la relaţiile moldo-americane, situația politică internă și externă, aprofundarea cooperării comercial-economice. Am reiterat că țara noastră trebuie să promoveze o politică externă echilibrată, să avem relații deschise, productive și reciproc avantajoase cu toate statele, reieșind din interesul nostru național”, se arată în postarea șefului statului. Dereck J. Hogan este al nouălea ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. Oficialul are o vechime de 21 de ani în diplomaţie. În 2017 a fost numit secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat de la Washington. Dereck J. Hogan este unul dintre experții Departamentului de Stat pe zona Europei de Est. A fost anterior șef adjunct al Ambasadei americane din Baku, Azerbaidjan, precum și consilierul principal al reprezentantului special pentru Afganistan și Pakistan al președintelui Statelor Unite. De asemenea, a reprezentat Departamentul de Stat în două echipe de reconstrucție a Afganistanului de Sud și de Est. A mai activat în Rusia, Belarus, Nicaragua și Republica Dominicană. El vine în Republica Moldova după ce ambasadorul James Pettit și-a încheiat mandatul.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie