După o bătaie cu un coleg de celulă, un deținut din Penitenciarul nr.17 Rezina a fost internat la terapie intensivă
Social 6 iulie 2022, 15:55 | 669

După o bătaie cu un coleg de celulă, un deținut din Penitenciarul numărul 17 Rezina a ajuns la terapie intensivă, iar peste câteva zile a murit. Despre aceasta a anunțat Administrația Națională a Penitenciarelor. Bărbatul decedat era condamnat pe viață. Încăierarea a avut loc pe 25 iunie. La spital a fost dus în aceeași zi, dar nu a fost internat imediat, deși era în stare gravă.

Urma ca deținutul să fie transportat la Penitenciarul numărul 16, de tip spital, dar starea lui s-a agravat la scurt timp și a fost dus din nou la spitalul raional din Rezina, acolo unde a intrat în comă și a fost intubat. Ulterior a fost transportat la spitalul de Urgență din Chișinău, iar pe 5 iulie a murit pe patul de spital. În legătură cu acest caz a fost dispusă o anchetă internă.

MIHAI ROTARU, purtător de cuvânt al ANP: "Deținutul care a ajuns în spital a încercat să atace cu un foarfece, obiect pe care îl deținea legal în celulă. În replică, celălalt deținut i-a aplicat mai multe lovituri și i-a provocat două plăgi la nivelul capului și la nivelul gâtului. Ulterior deținutul a fost transportat la spitalul raional Rezina. Acolo i-a fost acordat primul ajutor medical și peste aproximativ o oră a fost adus în penitenciar, fiind în stare stabilă."

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie