Spun că trotuarele au fost curățate, iar numărul persoanelor care au lunecat din cauza zăpezii, dovedește contrariul
Social 18 ianuarie 2021, 19:55 | 913

Cel puțin șapte persoane au ajuns astăzi la spital, după ce au lunecat și au căzut pe trotuarele din Chișinău. Deși omăt a fost puțin, autoritățile municipale spun că încă de aseară s-a intervenit cu peste două sute de tone de sare curată și 47 de tone de nisip cu sare.

SERGIU TOMIȚĂ, administrator al Regie „Exdrupo": "Regia Exdrupo a intervenit de aseară de la ora 23.00 cu 15 autospeciale, au fost răspândite 214 tone de sare curată și 47 de tone de amestec nisip cu sare. S-a intervenit pe toate străzile conform rutelor"

ION BURDIUMOV, șeful Direcției Locativ-Comunală şi Amenajare: "La fel și angajații întreprinderii municipale servicii locative au intervenit de la ora 05:00 dimineața la stații, curți și trotuare s-a intervenit cu toți angajații întreprinderilor municipale."

Totuși, la Institutul de Medicină Urgentă au ajuns șapte oameni cu traumatisme.

DORNA ARSENE, purtător de cuvânt la Institutul de Medicină Urgentă: "Astăzi s-au înregistrat în jur de șapte pacienți care au avut de suferit în urma căzăturilor pe trotuarele din capitală. În urma investigațiilor nici un pacient nu a necesitat internare."

Ministerul Economiei și Infrastructurii informează că la această oră drumurile publice naționale sunt practicabile, iar circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a extins, până pe 20 ianuarie, Codul Galben de schimbare bruscă a temperaturii. Temperatura aerului va oscila între 13 și 18 grade sub zero, noaptea, și între minus 3 și minus 8 grade, ziua. Vremea geroasă se va menține în următoarele zile, când creștinii sărbătoresc pe vechi Botezul Domnului și Sfântul Ioan Botezătorul. Prognozele specialiștilor coincid de această dată cu meteorologia populară, care indică faptul că aceste sărbători sunt caracterizate de temperaturi deosebit de joase. De miercuri, 21 ianuarie, vremea va începe treptat să se încălzească, astfel încât la finele săptămânii termometrele să indice până la 7 grade cu plus, ziua, și până la minus un grad – noaptea.

Opinia ta contează. Comentează!