Clientelism politic în achiziţii publice
Politic 2 noiembrie 2018, 21:19 | 2084

Controlul asupra autorităţilor locale se reconcentrează, la fel ca pe vremea comuniştilor, iar clientelismul politic afectează eficienţa achiziţiilor şi investiţiilor publice în teritoriu. Declaraţia a fost făcută de expertul anticorupţie de la Bucureşti Sorin Ioniţă, în cadrul unui atelier practic organizat la Chişnău despre fraudele în achiziții publice, finanțarea ilegală a partidelor și clientelismul politic.

Sorin Ioniţă a prezentat concluziile Expert-Forum din ultimii șapte de ani de investigații făcute în România şi a lansat un proiect similar pentru Republica Moldova, care îşi propune să identifice neregulile în achizițiile și investițiile din bani publici.

Chiar dacă proiectul este abia la început, Sorin Ioniţă a identificat deja câteva tendinţe îngrijorătoare în Republica Moldova.

În cadrul evenimentului au mai fost analizate o serie de procese controversate din Republica Moldova, printre care alocarea unor sume mari din buget pentru reparaţia drumurilor înainte de alegeri, în condițiile în care mai mulți localnici au criticat calitatea lucrărilor, dar şi privatizarea netransparentă a companiei Air Moldova. 

Opinia ta contează. Comentează!