TATIANA BUCEARSCHI, șefa Direcției Asistență Socială și Sănătate: "Situația epidemiologică prin COVID-19 în municipiul Chișinău rămâne a fi alarmantă. Numărul cazurilor de îmbolnăvire este în creștere și pronosticul este din păcate nefavorabil chiar dacă în zilele de weekend am avut mai puține cazuri înregistrate.După numărul de cazuri înregistrate în suburbii, pe primul loc este orașul Durlești, Trușeni, Stăuceni și Băcioi după incidența cazurilor."

Peste 2.000 de elevi din municipiul Chișinău sunt în autoizolare, continuând procesul educațional on-line.

ANGELA CUTASEVICI, viceprimar al capitalei: "Elevi bolnavi - 144, în autoizolare 2. 238. Cadre didactice confirmate pozitiv avem 127, în autoizolare - 65, cadre nedidactice avem 20 confirmate pozitiv și în autoizolare 13. În instituțiile de învățământ primar și secundar sunt în carantină elevi din 89 de clase, dintre care 14 sunt din instituțiile private, 1738 elevi din aceste clase continuă procesul educațional on-line."

În perioada 12 - 18 octombrie, în Republica Moldova au fost înregistrate 4 mii 899 de cazuri confirmate de COVID-19, în scădere cu 673 de cazuri față de săptămâna precedentă. Au fost raportate 123 de decese, cu 28 mai multe decât în săptămâna precedentă, când au fost raportate 95 de decese. A fost săptămâna cu cele mai multe decese asociate coronavirusului și cu un record zilnic de 20 de cazuri, raportat sâmbătă, 18 octombrie. Bilanțul general al îmbolnăvirilor de COVID-19 a depășit cifra de 67 de mii de cazuri înregistrate oficial. Totodată, au fost raportate peste 1.500 de decese asociate acestei maladii.