De azi, satul Talmaza, raionul Ștefan Vodă, a intrat în regim de carantină
Social 9 aprilie 2020, 19:25 | 1966

De azi-dimineață, satul Talmaza din raionul Ștefan Vodă a intrat în carantină, la fel cum s-a întâmplat acum o săptămână cu orașul Ștefan Vodă și satul Carahasani din același raion. Intrările principale în aceste localități sunt monitorizate, la fiecare fiind plasat câte un post de control. Izolarea s-a făcut pentru a nu permite răspândirea noului tip de coronavirus, care a contaminat deja peste 100 de localnici.

Cei mai mulți bolnavi sunt din orașul Ștefan Vodă, satele Talmaza și Carahasani. Dacă Talmaza a intrat de azi în carantină, atunci în celelalte două localități, acest regim există deja de o săptămână.

La intrarea și ieșirea din zona de carantină sunt verificate permisele și temperatura oamenilor aflați în mașini, iar mai apoi, toate datele sunt trecute într-un registru.

La alte două drumuri din oraș sunt posturi de blocare a automobilelor.

În satul Carahasani, la fel ca și în oraș, este un singur post pe unde este permisă intrarea sau ieșirea din localitate.

Celelalte căi de acces în satul Carahasani au fost blocate.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, polițiștii și carabinierii stau la posturi câte 12 ore. Militarii se schimbă o dată la opt ore. Pentru ei, la ambele posturi au fost instalate corturi.

Regimul de carantină va fi anulat atunci când se va opri răspândirea virusului, susțin autoritățile.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie