Timp de 10 zile, polițiștii vor patrula non-stop drumurile din țară
Social 22 mai 2020, 15:55 | 1298

În următoarele zece zile, șoferii vor avea nervii întinși. Poliția anunță că mulți conducători auto au uitat de regulile circulației rutiere pe perioada stării de urgență și urmează să fie puși la respect. Dacă șoferii nu se vor supune ordinelor sau vor avea tentația de a-i mitui pe inspectori, în misiunea poliției vor fi antrenați mascații de la ”Fulger”.

DANIEL MAZEPA, șeful Secției prevenire delincvență a Direcției prevenire: De astăzi 22 mai și până pe 31 mai, zece zile vom fi peste tot, în toată țara. Și nu vor fi doar ofițerii și subofițerii de patrulare, vor fi și colegii de la Fulger. Acestă acțiune cuprinde o serie de măsuri, de operațiuni pe care noi le desfășuram înainte sporadic câte una. Acum am decis ca în zece zile să le conglomerăm pe toate într-o acțiune majoră.

PAVEL APOSTOL, șeful Secției evidență și analiză accidente rutiere: În această perioadă de timp vor fi desfășurate mai multe operațiuni speciale, cum ar fi viteza, vor fi activizate acele automobile capcană. Vom folosi și acele radare performante care ne permit să depistăm vitezomanii și pe timp de noapte. Ulterior colegii noștri din cadrul secției monitorizare și documentare a traficului rutier vor organiza filtre de verificare a conducătorilor auto ce se eschivează de la răspunderea contravențională pentru fapte deja comise.

De asemenea, conducătorii auto vor fi verificați dacă cedează SAU NU trecerea pietonilor, dacă nu respectă marcajul rutier și dacă nu trec la culoarea roșie a semaforului. Totodată, va fi organizată operațiunea „Girofarul”, ce are drept scop identificarea șoferilor care nu acordă prioritatea cuvenită.

DANIEL MAZEPA, șeful Secției prevenire delincvență a Direcției prevenire: Scopul este de a readuce disciplina pe străzile naționale, de a reduce riscul deceselor, traumelor și de a face ca disciplina să fie la ea acasă și legea să fie respectată. Nu vrem să colectăm amenzi, vrem ca toată lumea să meargă în siguranță pe străzile naționale.

Amintim că weekendul trecut un grav accident s-a produs în centrul Chișinăului. Au fost implicate trei automobile, iar în urma impactului, două persoane au decedat și patru au ajuns la spital. Șoferul s-a dovedit a fi un participant la cursele auto. El a fost reținut pentru 30 de zile. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie