Procurorii au descins cu alte 12 percheziții și au reținut patru bărbați în cazul de contrabandă din 31 iulie curent
Social 11 august 2022, 20:00 | 572

Procurorii au descins astăzi cu alte 12 percheziții și au reținut patru bărbați în cazul de contrabandă din 31 iulie curent, de la punctul de trecere Vulcănești-Vinogradovca. Angajații Serviciului Vamal au depistat atunci 3,8 milioane de țigări.

Perchezițiile au avut loc în orașul Vulcănești, la locul de încărcare a camionului vizat, la depozitele improvizate, la domiciliile și în automobilele proprietarului parcării, fondatorului și administratorului companiei de transport, căreia îi aparține camionul. De asemenea, sunt percheziționate domiciliile a două persoane implicate direct în încărcarea țigaretelor în camion.

În baza probatoriului, patru persoane au fost reținute. În privința acestora sunt efectuate acțiuni de urmărire penală. Indivizii reținuți au vârstele cuprinse între 37 și 65 de ani și sunt cetățeni ai Moldovei, iar compania de transport este înregistrată în România.

În cazul șoferului camionului, reținut pe 31 iulie, a fost aplicat arestul la domiciliu, măsură contestată de procurori la Curtea de Apel Cahul. Ei cer pentru acesta arestul în izolator.

Amintim că miercuri, oamenii legii au efectuat 25 de percheziții în șase localități din Republica Moldova în legătură cu acest caz. Au fost ridicate dispozitive de comunicare și stocare a informației, documente contabile, înscrisuri de ciornă privind dubla evidență contabilă, mostre ale țigaretelor pentru efectuarea expertizei comparative cu cele depistate la punctul de frontieră Vulcănești-Vinogradovca. Investigațiile continuă în vederea cercetării și altor ramificații ale grupării.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie