Nevoiți să renunțe la grâu
Social 21 mai 2020, 22:03 | 5526

Lipsa precipitațiilor la timpul potrivit înseamnă în continuare lipsa recoltei în Moldova. Speranțele mai multor agricultori din raionul Anenii Noi s-au năruit. Ei au rămas doar cu pierderi pentru că nu au mai putut salva hectarele semănate cu grâu și s-au văzut nevoiți să pună porumb în loc pe acele terenuri. Acum, speră din nou că va ploua și poate măcar de la el vor avea folos.

Oleg Baciu, agricultor din satul Mereni, seamănă cereale de 15 ani.

Salvare pentru grâu și orz nu mai există, susține agricultorul, care s-a văzut nevoit să reînsemânțeze terenurile, în care a investit în jur de 4.000 de lei per hectar.

Doar pierderi și din nou investiții. Deja în porumb. Și de această dată, fermierul speră că vor cădea precipitații, pentru ca să se bucure câtuși de puțin de recoltă.

În raionul Anenii Noi am văzut mai multe terenuri pe care grâul a fost nimicit. Pe alocuri am zărit porumb, care se ivea din pământ.

Seceta l-a nenorocit și pe acest bărbat din satul Bulboaca.

Și el este obligat de condițiile meteo să înlocuiască grâul.

Agricultorii ar vrea ca să le fie auzit strigătul de disperare.

Inevitabil, prețul grâului va crește, la fel ca și materialul semincer, de care fermierii vor avea nevoie pentru semănăturile de toamnă, spune Oleg Baciu.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie