Măsuri contra coronavirusului
Social 24 februarie 2020, 20:50 | 1604

Cod galben de risc de infectie cu noul tip de coronavirus - Covid-19, dupa ce numarul imbolnavirilor si deceselor in Italia, unde se afla foarte multi moldoveni, a crescut in ultimele doua zile. Codul a fost instituit de Ministerul Sanatatii. Astfel, toti cei care intra in tara prin Aeroportul International Chisinau sunt verificati cu ajutorul a doua termoscanere.

Deși în Italia, panica a pus stăpânire pe nordul țării, o moldoveancă stabilită la Milano ne-a povestit că nu-i este frica de acest virus. Femeia merge la muncă în continuare.

Pe aeroport l-am intâlnit si pe interpretul Aurel Chirtoca, care impreuna cu familia sa, pleaca intr-o calatorie in Cipru.

Pentru orice eventualitate reprezentantii aeroporului impreuna cu Centrul National de Sanatate Publica au pregatit si o încăpere unde orice persoana suspectă de coronavirus sa fie pusă in carantină. Autoritățile afirmă însă că se bazează în primul rând pe simțul de autoconservare a oamenilor.

Numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a crescut brusc în Italia, aceasta fiind și prima țară din Europa care pune orașe întregi sub carantină. Reprezentantii Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din Chișinău spun ca sunt pregătiti să facă față situației. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie